rådgivende ingeniør

Gode Rådgivende Ingeniører

Gode råd til rådgivende ingeniører

Når der skal findes de rigtige rådgivende ingeniører, er det vigtigt at kigge på, hvilke kompetencer ingeniørerne er i besiddelse af. Derudover er det værd at se på, hvilke referencer ingeniørerne har i deres katalog, da dette kan give et vink med en vognstang om, hvor god erfaring de har.
Både private og erhvervspersoner kan bruge en ingeniør, til at rådgive i forskellige byggemæssige situationer. Ingeniøren har som oftest erfaring i, at arbejde med byggebranchen, ved hvordan en kontrakt skal skrues sammen, hjælper med at afdække alle behov og kan være det gyldne bindeled mellem entreprenøren og kunden.
Vi har lavet en liste med nogle af de fordele, der kan være ved at tage en ingeniør med på råd:

  • Afdækker alle kundens behov så denne får opfyldt alle ønsker, og fremmer en konstruktiv proces og finder den gode løsning.
  • De har erfaring med at lave gode og grundige aftaler. Dette forhindrer scenarier, hvor uenighed mellem entreprenøren og kunden opstår, på grund af manglende klarhed omkring opgaven.
  • De har styr på lovgivningen på de relevante områder og sikrer at alt blive overholdt.
  • Du får en professionel løsning som du forventer.
  • En rådgivende ingeniør er uafhængig og uvildig. Det vil sige at ingeniøren ikke har interesser i dit byggeprojekt, der kan skabe konflikter, da denne ikke kan have aftaler med f.eks en producent af vinduer.
  • Ingeniøren fungerer oftest som tovholder på projektet og kommer med vejledning og rådgivning til bygherren eller entreprenøren, hvis tvivlsspørgsmål opstår. Sørger også for at planerne bliver omsat til virkelighed.

 

Pejlemærker for gode rådgivende ingeniører

Når du er nået så langt, at du skal til at finde den rette ingeniør, så er der forskellige pejlemærker du skal være opmærksom på, og som er med til at sikre at du finder den rette.
Det første du skal være opmærksom på, er om virksomheden er medlem af FRI. FRI står for ”Foreningen af Rådgivende Ingeniører” og er en brancheorganisation, der har til formål sikre gode rammevilkår for deres medlemmer. Ingeniørvirksomheden skal leve op til række skræppe krav, for at blive medlem af FRI. Derfor kan et medlemsskab ses som en blåstempling og forsikring om, at den rådgivende ingeniørvirksomhed udfører uvildig rådgivning, der overholder deres etiske retningslinjer.

Derudover kan du holde øje med, om virksomheden har fået en evaluering hos Byggeriets Evaluerings Center.

Her kan du finde nogle af branchens dygtigste rådgivende ingeniører, der blandt andet specialisere sig i energimærkning af private og offentlige ejendomme.

Leave a Reply